Wereldkankerdag 2022 zit erop. Maar ook alle andere dagen van het jaar sta je er als patiënt, naaste of nabestaande niet alleen voor. De ruim 300 organisaties die samen Wereldkankerdag onder de aandacht hebben gebracht, spannen zich het hele jaar door in voor preventie, onderzoek, behandeling en psychosociale (na)zorg. Je vindt ze hier.

Zoek je informatie over kanker of wil je je verhaal delen met lotgenoten? Bezoek dan kanker.nl. Je kunt voor een luisterend oor ook bellen met de Geraakt-door-kankerlijn: alle dagen van de week van 16.00 tot 22.00 uur. Het nummer is 085-0043444 en anoniem bellen mag.

Kom in actie


Kom in actie voor de IPSO-centra

Bij de IPSO-centra kan iedereen die met kanker is geconfronteerd terecht voor een luisterend oor, lotgenotencontact en activiteiten. De centra zijn vrijwel volledig afhankelijk van donateurs en sponsoren. Draag je deze zorg voor mensen met kanker en hun naasten een warm hart toe? Start dan een actie! Op de website van het Nationaal Fonds Tegen Kanker vind je een aantal inpsirerende voorbeelden en kun je meteen aan de slag.


Steun Te jong tegen kanker

Team Te jong tegen kanker loopt van het Antoni van Leeuwenhoek naar het Prinses Maxima Centrum om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Een initiatief van Maaike, die in het AvL wordt behandeld voor melanoomkanker. Haar nichtje Allexa heeft neuroblastoomkanker en is patiënt van het PMC. Je kunt de actie steunen en op Wereldkankerdag volgen via Instagram.Organiseer een HARTenloop
Organiseer op Wereldkankerdag een HARTenloop en zamel geld in voor psychosociale zorg bij kanker. Stippel een hartvormige route uit en nodig iedereen die je kent uit om deel te nemen. Kijk voor meer informatie op de website Helden vanHDI.


Kook een Love Life-diner

Kook in de maand februari een Love Life-diner en vraag je gasten om een donatie te doen voor baanbrekend kankeronderzoek. Topkok Ramon Beuk helpt je op weg met een boek vol lekkere recepten. Zie de website Love Life Diner.


Wandel kanker de wereld uit
Bepaal zelf je wandeldoel en -route en zamel geld in voor onderzoek naar kanker in het Radboudmc. Ga je op pad in de buurt van Nijmegen, dan kun je een gratis coffee-to-go en een wandelkruisje ophalen. Kijk voor meer informatie op de actiewebsite.Breng kleur in iemands leven en doneer voor Ruby and Rose
Doe mee met de Colour Challenge van Ruby and Rose. Bestel een nagellakje voor een (power)vrouw die volgens jou wel wat kleur in haar leven kan gebruiken. Je maakt iemand blij en je steunt Ruby and Rose in de strijd tegen gynaecologische kanker. Je leest er alles over op hun website.Stap nu in de hoofdrol

Maak een kort filmpje waarin je vertelt wat de impact van kanker op jouw leven is en wat je nodig hebt om een volgende stap te zetten. Je kunt vertellen hoe kanker jou heeft geraakt, welke ondersteuning je daarbij nodig hebt (gehad) en wat de mensen om je heen voor je betekenen. Met jouw filmpje kun je anderen inspireren. Raadpleeg voor instructies de website Jij Speelt de Hoofdrol.


Draag een paars lintje

Kanker raakt ons allemaal, maar kanker draag je niet alleen. Dat is de betekenis van het paarse lintje van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Het lintje is een symbool van steun, solidariteit, liefde en hoop. Kanker raakt ons allemaal, maar kanker draag je niet alleen. Dat is de betekenis van het paarse lintje van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Het lintje is een symbool van steun, solidariteit, liefde en hoop. Bestel 'm via de website van WKOF.


Wil je graag een actie starten voor kankerbestrijding maar zie je op tegen het inzamelen van geld? Volg dan het webinar van Evelien van der Werff. Vol tips over hoe je dit op een leuke en makkelijke manier kan doen.

Pers

Woordvoering
Akke Albada (IKNL):  06-18418667
Annebel Schipper (KWF): 06-53736783

Persberichten: 
Wereldkankerdag 2022: 124.000 nieuwe kankerdiagnoses in 2021

Eerdere jaren
2021 (IKNL | KWF) | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016

Webmaster
info@wereldkankerdag.nl

Over de campagne

Deze campagne is een initatief van:
IKNL
IPSO
Kanker.nl
Catharina Ziekenhuis
KWF Kankerbestrijding
NKF

Het wordt ondersteund door vele partnerorganisaties in het land.

Steun de campagne
Download digitaal promotiemateriaal
Meld je Wereldkankerdagevenement aan

uicc