user_mobilelogo

Het verhaal van ...


Ieder mens reageert op zijn of haar eigen manier op de diagnose kanker. En ieder mens heeft iets anders nodig om met de ziekte te kunnen omgaan. Ter gelegenheid van Wereldkankerdag delen deze mensen hun persoonlijke verhaal.

Het verhaal van Elly

carla

Steun zoeken bij een inloophuis, dat leek Elly niet nodig. Ze had immers allemaal lieve mensen om zich heen. Totdat haar man voorstelde om tóch eens een kijkje te gaan nemen. 'Daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor.'

Lees Elly's verhaal

Het verhaal van Thea

carla

Toen Thea borstkanker kreeg, wilde ze weinig weten van psychosociale ondersteuning. Toch maakte ze een afspraak met Aline van Allerzorg-Care for Cancer. Die gesprekken gaven haar de ruimte om haar gevoel toe te laten.

Lees Thea's verhaal

Het verhaal van Bas

carla

Meer dan een derde van de mensen die kanker heeft (gehad), heeft last van neuropathie. Ook Bas, die vijf jaar na de behandeling van darmkanker nog altijd last heeft van neuropathie. Bij koud weer heeft hij tintelingen en een dof gevoel in zijn tenen.

Lees Bas' verhaal

Het verhaal van Marja

lmarja

In 2018 kreeg Marja de diagnose darmkanker. 'Ik kan mij de dag nog als gisteren herinneren. Hoe wij daar zaten, mijn man en ik. Wat de dokter zei en hoe de grond onder mij wegviel.' Ze vond een luisterend oor bij Petra.

Lees Marja's verhaal in Seniorenwijzer

Het verhaal van Theodora

marlies

Theodora kreeg onlangs te horen dat haar uitgezaaide borstkanker niet meer te genezen valt. In de paar maanden die ze nog heeft wil ze zo veel mogelijk genieten met haar man en haar dierbare vriendinnen.

Lees Theodora's verhaal in Mijn Geheim

Het verhaal van Isabel

marlies

Isabel overleefde borstkanker en nu heeft haar man ongeneeslijke prostaatkanker. Hem zien lijden valt haar zwaarder dan zelf ziek zijn. 'Bang voor de dood was ik niet, maar nu ben ik heel bang om Kees te verliezen'.

Lees Isabels verhaal in Mijn Geheim

Het verhaal van Linda

linda

De diagnose borstkanker kon Linda niet veranderen, de manier waarop ze ermee omging wél. Ze vond allerlei manieren om de ingrijpende behandeling met chemo en bestraling voor zichzelf draaglijker te maken.

Lees Linda's verhaal in Mijn Geheim

Het verhaal van Marlies

marlies

Terwijl Marlies na een behandeling met immunotherapie langzaam opkrabbelde, kreeg zij opnieuw een forse klap te verwerken. Toch bleef ze haar blik richten op al het moois om voor te blijven leven.

Lees Marlies' verhaal in Mijn Geheim

Het verhaal van Anita

linda

Toen Anita voor de tweede keer borstkanker bleek te hebben, besloot ze alleen nog maar leuke dingen te gaan doen. Zoals zingen. Ze sloot zich aan bij een koor met allemaal mensen die met kanker te maken hebben (gehad).

Lees Anita's verhaal

Het verhaal van Chantal

carla

Chantal kreeg vorig jaar te horen dat ze slokdarmkanker heeft. Na de goede revalidatie in het ziekenhuis, viel ze thuis in een gat. Revalideren is belangrijk wist ze, maar hoe vind je passende hulp bij jou in de buurt?

Lees Chantals verhaal

Het verhaal van Luuk

marlies

Luuk was pas 22 toen hij teelbalkanker kreeg. Op de poli was hij vaak verreweg de jongste patiënt. Lotgenotencontact met leeftijdgenoten hielp hem zijn ziekte te accepteren en bracht onverwacht mooie vriendschappen.

Lees Luuks verhaal

Het verhaal van Dennis

wkd dennis10

Dennis en zijn vriendin belandden na de diagnose kanker in een achtbaan. De stress en angst kostte hen bijna hun relatie. Met behulp van therapie lukte het hem de knop om te zetten en hoop te houden op een goede afloop.

Lees Dennis' verhaal

Pers

Woordvoering
Akke Albada (IKNL): 06-18418667
Annebel Schipper (KWF): 06-53736783

Persberichten
Wereldkankerdag 2020 (KWF | IKNL)
2019 | 2018 | 2017 | 2016

Webmaster
info@wereldkankerdag.nl

Colofon

Partner van:
uicc

Volg Wereldkankerdag