Wereldkankerdag 2022 zit erop. Maar ook alle andere dagen van het jaar sta je er als patiënt, naaste of nabestaande niet alleen voor. De ruim 300 organisaties die samen Wereldkankerdag onder de aandacht hebben gebracht, spannen zich het hele jaar door in voor preventie, onderzoek, behandeling en psychosociale (na)zorg. Je vindt ze hier.

Zoek je informatie over kanker of wil je je verhaal delen met lotgenoten? Bezoek dan kanker.nl. Je kunt voor een luisterend oor ook bellen met de Geraakt-door-kankerlijn: alle dagen van de week van 16.00 tot 22.00 uur. Het nummer is 085-0043444 en anoniem bellen mag.

Terugkijken

Online bijeenkomst over longkanker
Met het Meander Medisch Centrum hield patiëntenorganisatie Longkanker Nederland op 6 november 2021 de jaarlijkse bijeenkomst over longkanker, speciaal voor mensen met longkanker en hun familie. De presentaties gingen over mentale ondersteuning, weefselonderzoek, uitzaaiingen in de hersenen en meedoen aan onderzoek naar nieuwe behandelingen.
Kijk deze uitzending terugWebinar over thymomen 
Maastricht UMC+ en patiëntenorganisatie Longkanker Nederland organiseren elk jaar een informatiebijeenkomst voor mensen die een thymoom hebben (gehad). De laatste bijeenkomst was op vrijdag 19 november 2021.
Kijk deze uitzending terugWegwijzer bij kanker Zaanstreek-Waterland

In de regio Zaanstreek-Waterland wordt in de loop van 2022 een regionale pilot gerealiseerd: de Wegwijzer bij kanker. Dit gebeurt met steun van onder andere KWF, ZonMw, IPSO en regionale huisartsenorganisatie HZW. Met de wegwijzer kan iedereen die te maken heeft met kanker makkelijker alle beschikbare hulp en ondersteuning vinden. Dat gebeurt via een website en een team van vrijwilligers voor persoonlijk contact. 
Bekijk de informatievideoPoepen in het park

In haar boek ‘Poepen in het park’ vertelt Paulette Kreté zonder schroom over alle ervaringen en gevoelens tijdens haar borstkankerbehandeling en de gênante gevolgen daarvan. Ze leest een aantal stukken uit dit boek voor op YouTube: Mijn beschermengel,  Waar is mijn smaak? en De naam YvYa en het nawoord.May the blessing of love rest upon you

Het koor Zingen voor je leven Amersfoort van de stichting Kanker in Beeld heeft we tijdens een ZOOM-sessie een lied opgenomen ter gelegenheid van Wereldkankerdag. Bekijk en beluister het hier.

Pers

Woordvoering
Akke Albada (IKNL):  06-18418667
Annebel Schipper (KWF): 06-53736783

Persberichten: 
Wereldkankerdag 2022: 124.000 nieuwe kankerdiagnoses in 2021

Eerdere jaren
2021 (IKNL | KWF) | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016

Webmaster
info@wereldkankerdag.nl

Over de campagne

Deze campagne is een initatief van:
IKNL
IPSO
Kanker.nl
Catharina Ziekenhuis
KWF Kankerbestrijding
NKF

Het wordt ondersteund door vele partnerorganisaties in het land.

Steun de campagne
Download digitaal promotiemateriaal
Meld je Wereldkankerdagevenement aan

uicc