Wereldkankerdag 2022 zit erop. Maar ook alle andere dagen van het jaar sta je er als patiënt, naaste of nabestaande niet alleen voor. De ruim 300 organisaties die samen Wereldkankerdag onder de aandacht hebben gebracht, spannen zich het hele jaar door in voor preventie, onderzoek, behandeling en psychosociale (na)zorg. Je vindt ze hier.

Zoek je informatie over kanker of wil je je verhaal delen met lotgenoten? Bezoek dan kanker.nl. Je kunt voor een luisterend oor ook bellen met de Geraakt-door-kankerlijn: alle dagen van de week van 16.00 tot 22.00 uur. Het nummer is 085-0043444 en anoniem bellen mag.

Podcasts

 

In de pocastKanker raakt iedereen van het Bravis ziekenhuis en het ZRTI vertelt Angela welke invloed kanker en de behandeling daarvan op haar en haar naasten heeft. Ook deelt ze waar zij steun aan hebben gehad.


 

De hele maand februari kun je luisteren naar de podcast van Tergooi over borstreconstructie bij borstkanker. Plastisch chirurgen Sanne Moolenburgh en Saskia Fuchs hoe zij vrouwen via een zogenaamde reconstructie een nieuwe borst kunnen geven.Care for Cancer-consulente Ivonne en Yara, die wordt behandeld voor baarmoederkanker, zien elkaar wekelijks. Tijdens deze consulten praten ze onder meer over de behandeling en het leven ná de behandeling. Hoe gaat het verder? En hoe pak je het leven weer op? In een podcast kijken Yara en Ivonne terug op het afgelopen jaar en hoe de consulten Yara hebben geholpen.Meer weten over psychosociale (na)zorg bij kanker? Beluister de podcast van Viore, centrum voor leven met en na kanker. Michel Rudolphie spreekt maandelijks met inspirerende personen die actief een bijdrage leveren aan de (informele) psychisch-sociale oncologische (na)zorg.Oriolus, centrum voor leven met en na kanker, viert op Wereldkankerdag het eenjarig bestaan met een reeks podcasts. (vanaf 4 februari)In de podcast-serie Kanker krijg je niet alleen van het Antoni van Leeuwenhoek gaan patiënten in gesprek met hun dierbaren. Over het ziek zijn, de behandelingen, het onzekere levensperspectief en hoe je samen omgaat met wat er allemaal gebeurt. In elke aflevering reageert een zorgprofessional van het AvL op de situatie.

Pers

Woordvoering
Akke Albada (IKNL):  06-18418667
Annebel Schipper (KWF): 06-53736783

Persberichten: 
Wereldkankerdag 2022: 124.000 nieuwe kankerdiagnoses in 2021

Eerdere jaren
2021 (IKNL | KWF) | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016

Webmaster
info@wereldkankerdag.nl

Over de campagne

Deze campagne is een initatief van:
IKNL
IPSO
Kanker.nl
Catharina Ziekenhuis
KWF Kankerbestrijding
NKF

Het wordt ondersteund door vele partnerorganisaties in het land.

Steun de campagne
Download digitaal promotiemateriaal
Meld je Wereldkankerdagevenement aan

uicc