Wereldkankerdag 2022 zit erop. Maar ook alle andere dagen van het jaar sta je er als patiënt, naaste of nabestaande niet alleen voor. De ruim 300 organisaties die samen Wereldkankerdag onder de aandacht hebben gebracht, spannen zich het hele jaar door in voor preventie, onderzoek, behandeling en psychosociale (na)zorg. Je vindt ze hier.

Zoek je informatie over kanker of wil je je verhaal delen met lotgenoten? Bezoek dan kanker.nl. Je kunt voor een luisterend oor ook bellen met de Geraakt-door-kankerlijn: alle dagen van de week van 16.00 tot 22.00 uur. Het nummer is 085-0043444 en anoniem bellen mag.
header wereldkankerdag2021
Kanker raakt iedereen.
Jou dus ook.

Wereldkankerdagbloemen in De Passage

Vrijwilligers van 't Anker delen Wereldkankerdagbloemen uit aan het winkelend publiek in De Passage. Hiermee vragen ze aandacht voor de impact van kanker en informeren ze geïnteresseerden over wat het 't Anker kan betekenen voor mensen met kanker en hun naasten.
De Wereldkankerdagbloem symboliseert liefde, kracht, erkenning en respect, en is bedoeld om mensen die met kanker geconfronteerd zijn een hart onder de riem te steken. Mensen die zelf ziek zijn of zijn geweest of die verdriet hebben om een overleden dierbare. De bloem kan ook worden (door)gegeven als teken van dank en respect voor mensen die zorgen voor een familielid, vriend of kennis met kanker.

Vanwege de coronamaatregelen is 't Anker voorlopig voor bezoek gesloten en is er geen inloop of verdere kennismaking mogelijk. 

Over 't Anker
Midden in het Groene Hart biedt 't Anker een ontmoetingsplaats aan iedereen die met kanker in aanraking is gekomen, als patiënt, ex-patiënt, naaste of nabestaande. Een ankerplaats waar je kunt zijn zoals ze bent. Waar je afleiding vindt met bijvoorbeeld yoga, schilderen of zingen in het smartlappenkoor. Waar je kunt praten met mensen die ècht begrijpen waar je het over hebt: de herkenning van lotgenoten. 't Anker staat voor een praatje, ontspanning, warmte en steun.

Locatie
De Passage 2
3641 AK  Mijdrecht

Je vindt 't Anker aan Karekiet 49 in Mijdrecht.

Meer informatie
Website 't Anker

Over dit Wereldkankerdagevenement

Aanvang zaterdag 5 februari 2022 11:00
Eind zaterdag 5 februari 2022 13:00
Locatie Mijdrecht
Regio Utrecht

Pers

Woordvoering
Akke Albada (IKNL):  06-18418667
Annebel Schipper (KWF): 06-53736783

Persberichten: 
Wereldkankerdag 2022: 124.000 nieuwe kankerdiagnoses in 2021

Eerdere jaren
2021 (IKNL | KWF) | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016

Webmaster
info@wereldkankerdag.nl

Over de campagne

Deze campagne is een initatief van:
IKNL
IPSO
Kanker.nl
Catharina Ziekenhuis
KWF Kankerbestrijding
NKF

Het wordt ondersteund door vele partnerorganisaties in het land.

Steun de campagne
Download digitaal promotiemateriaal
Meld je Wereldkankerdagevenement aan

uicc