header wereldkankerdag2021
Kanker raakt iedereen.
Jou dus ook.

Podcast: Borstreconstructie bij borstkanker

Eén op de zeven vrouwen krijgt te maken met borstkanker. Tijdens het behandeltraject is soms een borstamputatie nodig waarbij de hele borst wordt verwijderd. In deze nieuwe aflevering van de Tergooi Podcast vertellen plastisch chirurgen Sanne Moolenburgh en Saskia Fuchs hoe zij vrouwen via een zogenaamde reconstructie een nieuwe borst kunnen geven.

Een greep uit de vragen in deze podcast: Wanneer kom je in aanmerking voor een borstreconstructie? Krijg je een borstreconstructie direct of kun je er ook later voor kiezen? Welke manieren zijn er om een borst te reconstrueren? Krijg je een prothese of een borstreconstructie met lichaamseigen weefsel? Wat heb je te kiezen als patiënt? Kan een tepel ook gereconstrueerd worden? Hoe gaat het traject in de aanloop naar de operatie? Hoe verloopt de operatiedag? Wanneer kan je voor het eerst naar de gereconstrueerde borst kijken? Hoe lang verloopt het proces van herstel en nazorg? Ziet je borst er na afloop precies zo uit als je niet-geopereerde borst? Zijn er na afloop nog behandeling mogelijk? Waarin onderscheidt Tergooi MC zich op het gebied van borstreconstructie van andere centra?

Luisteren naar deze podcast
Deze podcast is vanaf dinsdag 1 februari te beluisteren op de website van Tergooi MC. Daarnaast zal de podcast ook te beluisteren zijn in de apps van Apple Podcasts (iTunes), Google Podcasts, SoundCloud, Spotify en Stitcher.

Over dit Wereldkankerdagevenement

Aanvang dinsdag 1 februari 2022
Eind maandag 28 februari 2022
Locatie Online
Regio Noord-Holland, - Online

Locatie-informatie - Online

Dit evenement vindt online plaats. Wanneer aanmelding vereist is, verloopt dat via de organisator van het evenement. Check ook altijd vooraf nog even de website van de organisator voor eventuele wijzigingen.

Pers

Woordvoering
Akke Albada (IKNL):  06-18418667
Annebel Schipper (KWF): 06-53736783

Persberichten
Wereldkankerdag 2022 (verschijnt 3 februari)

Eerdere jaren
2021 (IKNL | KWF) | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016

Webmaster
info@wereldkankerdag.nl

Over de campagne

Deze campagne is een initatief van:
IKNL
IPSO
Kanker.nl
Catharina Ziekenhuis
KWF Kankerbestrijding
NKF

Het wordt ondersteund door vele partnerorganisaties in het land.

Steun de campagne
Download digitaal promotiemateriaal
Meld je Wereldkankerdagevenement aan

uicc