user_mobilelogo

Profielfoto op z'n kop


Zet tussen 1 en 4 februari je profielfoto op sociale media op z'n kop. Neem een onderstebovenfoto van jezelf of draai je foto in je fotogalerij of verkenner.

Deel met anderen hoe kanker jouw leven op z'n kop heeft gezet of help mee om de impact van kanker onder de aandacht te brengen. Je kunt de voorbeeldtekst op deze pagina bij je bericht plaatsen, maar natuurlijk kun je ook je eigen toelichting geven.

Als je hierbij de hashtags #wereldkankerdag of #kankerzetjewereldopzijnkop gebruikt, maken we ook dit jaar Wereldkankerdag weer trending topic.

Promotiemateriaal


Organiseer je een evenement voor mensen met kanker en hun naasten, of wil je laten zien dat je de campagne ondersteunt? Dan ben je vrij om gebruik te maken van de afbeeldingen en drukklare flyers/posters. Je vindt ze op de pagina met promotiemateriaal.

WKD2020 Facebook post langwerpig alleen logo

Voorbeeldtekst


Waarom staat mijn profielfoto deze week ondersteboven? Omdat ik aandacht wil vragen voor Wereldkankerdag (4FEB).

Kanker zet je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er een breed aanbod aan zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar is. 

Kijk op www.wereldkankerdag.nl voor zorg en ondersteuning in jouw buurt.

Het verhaal van Elly

carla

Steun zoeken bij een inloophuis, dat leek Elly niet nodig. Ze had immers allemaal lieve mensen om zich heen. Totdat haar man voorstelde om tóch eens een kijkje te gaan nemen. 'Daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor.'

Lees Elly's verhaal

Het verhaal van Marja

lmarja

In 2018 kreeg Marja de diagnose darmkanker. 'Ik kan mij de dag nog als gisteren herinneren. Hoe wij daar zaten, mijn man en ik. Wat de dokter zei en hoe de grond onder mij wegviel.' Ze vond een luisterend oor bij Petra.

Lees Marja's verhaal in Seniorenwijzer

Het verhaal van Linda

linda

De diagnose borstkanker kon Linda niet veranderen, de manier waarop ze ermee omging wél. Ze vond allerlei manieren om de ingrijpende behandeling met chemo en bestraling voor zichzelf draaglijker te maken.

Lees Linda's verhaal in Mijn Geheim

Het verhaal van Luuk

marlies

Luuk was pas 22 toen hij teelbalkanker kreeg. Op de poli was hij vaak verreweg de jongste patiënt. Lotgenotencontact met leeftijdgenoten hielp hem zijn ziekte te accepteren en bracht onverwacht mooie vriendschappen.

Lees Luuks verhaal

Het verhaal van Theodora

marlies

Theodora kreeg onlangs te horen dat haar uitgezaaide borstkanker niet meer te genezen valt. In de paar maanden die ze nog heeft wil ze zo veel mogelijk genieten met haar man en haar dierbare vriendinnen.

Lees Theodora's verhaal in Mijn Geheim

Het verhaal van Marlies

marlies

Terwijl Marlies na een behandeling met immunotherapie langzaam opkrabbelde, kreeg zij opnieuw een forse klap te verwerken. Toch bleef ze haar blik richten op al het moois om voor te blijven leven.

Lees Marlies' verhaal in Mijn Geheim

Het verhaal van Chantal

carla

Chantal kreeg vorig jaar te horen dat ze slokdarmkanker heeft. Na de goede revalidatie in het ziekenhuis, viel ze thuis in een gat. Revalideren is belangrijk wist ze, maar hoe vind je passende hulp bij jou in de buurt?

Lees Chantals verhaal

Pers

Woordvoering
Akke Albada (IKNL): 06-18418667
Annebel Schipper (KWF): 06-53736783

Persberichten
Wereldkankerdag 2020 (verwacht 04-02-2020)
2018 | 2017 | 2016

Webmaster
info@wereldkankerdag.nl

Colofon

Partner van:
uicc

Volg Wereldkankerdag