user_mobilelogo

Laat je zien op sociale media


Help mee om de impact van kanker onder de aandacht te brengen door tussen 1 en 4 februari je profielfoto op sociale media op z'n kop te zetten. Neem een onderstebovenfoto van jezelf of draai je foto in je fotogallerij of verkenner.

Je kunt onderstaande tekst bij je bericht plaatsen, maar natuurlijk kun je je vrienden en volgers ook laten weten wat jij nodig hebt om met de situatie om te gaan. Als je een hart onder de riem wilt steken van iemand die met kanker in geconfronteerd, vraag dan wat zij nodig hebben. Hiervoor kun je de hashtag #wathebjijnodig of #wereldkankerdag gebruiken.

Waarom staat de profielfoto van IPSO deze week ondersteboven? Omdat we je aandacht willen vragen voor Wereldkankerdag (4FEB).

Kanker zet je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar
zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker of
heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er een breed aanbod aan zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar
is. Wat heb jij nodig om de weg naar passende zorg en ondersteuning te vinden?

Kijk op www.wereldkankerdag.nl voor meer informatie.

Het verhaal van Bibian

wereldkankerdag bibian

Snowboardster Bibian Mentel (45) is zevenvoudig wereldkampioen en won in haar carrière maar liefst honderdachtentwintig keer goud. Al zeventien jaar vecht ze tegen een zeldzame vorm van botkanker, een ziekte die haar haar rechteronderbeen kostte en inmiddels al negen keer is teruggekomen. Bibian schreef er twee boeken over. Haar laatste boek, Kut Kanker!, verscheen eind vorig jaar.

'Ik ben niet bang voor de dood maar ik geniet zo van het leven!'

Lees het interview met Snowboardster Bibian Mentel in Mijn Geheim.

Het verhaal van Simone

wereldkankerdag simone

De diagnose borstkanker kwam zeven jaar geleden voor Simone (51) als een grote schok. Tijdens het hele behandelproces dat volgde, voelde ze zich veranderen. De kanker had een bewustwording op gang gebracht: Simone ging zich steeds meer richten op wat in het leven écht belangrijk is.

In het inloophuis ontmoette zij lotgenoten met wie zich een hechte vriendschap ontwikkelde. ‘Toen ik in die achtbaan zat, had ik nog geen behoefte aan contact met lotgenoten. Later wel!’

Lees het interview met Simone in Mijn Geheim.

Het verhaal van Nicole

wereldkankerdag nicole vriendin

Nicole (43) kreeg vorig jaar borstkanker en vertelde haar verhaal aan Vriendin. Inmiddels heeft ze haar behandeling achter de rug en kan ze weer écht uitkijken naar het jaar dat voor haar ligt.

'Deze ziekte heeft me met mijn neus op de feiten gedrukt. Gezondheid is zo belangrijk. Ik moet en wil nu genieten van het leven.'

Lees het interview met Nicole in Vriendin.

Het verhaal van Piet en Elly

Wereldkankerdag seniorenwijzerPietWagenaar

Eind 2014 krijg Piet Wagenaar de diagnose longkanker. Zijn vrouw en kinderen zijn bij hem wanneer de arts vertelt dat hij niet beter wordt. Wat doe je dan? Hoe ga je om met alle emoties? Wat betekent het voor je naasten?

Lees het interview met Piet en Elly in Seniorenwijzer.

Deel deze pagina

Pers

Persbericht Wereldkankerdag 2018

Pers: Mischa Stubenitsky (06-24512363)
Pers: Marjolijn Swart (06-82599527)

Volg Wereldkankerdag

Deze website bevat momenteel informatie over de activiteiten rondom Wereldkankerdag 2018. Medio januari 2019 wordt de geactualiseerde website gelanceerd.